ΥΛΙΚΑ:
Μελιτζάνα
Κολοκύθια
Πατάτες
Ελαιολαδο
Χοχλιοί
Αλάτι,
πιπέρι
Μαϊντανός
& Βασιλικός
Αυγό
Γάλα,
αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
και καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Τους
βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και
πριν αρχίζει να βράζει τους κατεβάζουμε.
Αφαιρούμε
τους χοχλιούς από το κέλυφος.
Κόβουμε
την άκρη της μελιτζάνας και την αδειάζουμε.
Κόβουμε πατάτες και κολοκύθια σε ροδέλες
και περνάμε από φριτέζα τα λαχανικά
μας.
Τρίβουμε φρέσκια ντομάτα και την
βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με
ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο. Μόλις δέσει
η σάλτσα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε
τους χοχλιούς. Μετά απο 10 λεπτά κατεβάζουμε
και προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στρώνουμε
τις πατάτες μέσα στην μελιτζάνα, μετά
τα κολοκύθια και μετά προσθέτουμε την
ντομάτα με τους χοχλιούς.
Σε
καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε αλεύρι και
στην συνέχεια προσθέτουμε γάλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η
σάλτσα.
Κατεβάζουμε
από την φωτιά και προσθέτουμε αυγό ,
τριμμένη ντομάτα και αλατοπίπερο.
Ψηνουμε
στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νικήτρια Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στα Χοχλιδομαγειρέματα: Σαντογιάννη Αντωνία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου