Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με γλυκά και πικρά χόρτα σταφίδες σύκα αποξηραμένα, βροβιούς, δροσερούς σπόρους ροδιού, παπαρουνόσπορο και καβουρδισμένα σουσάμια, σε στρώμα ορεινής κεφαλογραβιέρας και στάλες από ξυδόμελο.




Υλικά:
1 Λόλα πράσινη
1 Λόλα κόκκινη
1 μαρουλάκι μαλακό ή 1 μάτσο παπούλες
1 μάτσο σταμναγκάθι
1 ματσάκι ρόκα
1-2 ρόδια
Λίγους βροβιούς
Λίγα ξερά σύκα
Λίγες σταφίδες
200γρ Μαδαρίτικη κεφαλογραβιέρα
Λίγο παπαρουνόσπορο
Λίγο άσπρο και μαύρο σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
100 γρ ελαιόλαδο
20 -30 γρ   ξυδόμελο
Αλάτι χοντρό θαλασσινό.
Προαιρετικά λίγη μουστάρδα.

Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα κρατάμε στην άκρη.
Φτιάνουμε την σάλτσα που θα συνοδεύσει την σαλάτα μας, με λίγο ελαιόλαδο, μέλι, ξύδι ή ξυδόμελο, το αλάτι και λίγη μουστάρδα.
Φτιάχνουμε το στρώμα κεφαλογραβιέρας, τρίβοντας σε “σκόνη” το τυρί μας και το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα στο σχέδιο που θέλουμε,  ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Στήνουμε το πιάτο συνθέτοντας τα υλικά  και τελευταία στιγμή, ρίχνουμε την σάλτσα μας και λίγο χοντρό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου