Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012
Χαμηλότερη πίεση με 5 αλλαγες στην κουζίνα σας!
Δοκιμάστε πριν αλατίσετε! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι!
Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων και προτιμήστε τα τρόφιμα που δεν περιέχουν καθόλου νάτριο ή ελάχιστο. Φυσικά τα φρέσκα προϊόντα είναι πιο ασφαλής λύση γιατί δεν είναι ανάγκη η προσθήκη αλατιού για τη συντήρηση ή την βελτίωση της γεύσης τους.
Χρησιμοποιείστε μυρωδικά και μπαχαρικά στην συνταγή σας και προσθέστε επιπλέον αν σας φαίνεται ότι κάτι λείπει όταν το σερβίρετε! Μην ξεχνάτε ότι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας σε αντίθεση με το αλάτι.
Προσθέστε λεμόνι ή ξύδι. Θα δώσουν φρεσκάδα και γεύση στο πιάτο σας.
Δοκιμάστε μπαλσάμικο ή καλύτερα για πιο παραδοσιακή επιλογή οξύμελο για τους λάτρεις της γλυκόξινης γεύσης. Οι γλυκόξινες σως με βάση την σόγια θα πρέπει να αποφευχθούν λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
Οι συνήθεις ύποπτοι που κρύβουν αλάτι: αλλαντικά, κύβοι λαχανικών ή κρέατος, μερικά μιξ μπαχαρικών, κονσέρβες, μιξ για σως, η αλατισμένοι ξηροί καρποί, αλμυρά σνακ τύπου κράκερ ή κριτσίνια, πατάκια κ.α.
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου