Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Παραινέσεις προς τους επισκέπτες


Καλώς ήρθατε στο νησί που γέννησε και έθρεψε τον πατέρα των Ολύμπιων Θεών.

Καλό θα ήταν ένας από τους λόγους της επίσκεψης σας στο νησί μας να είναι η γνωριμία με την Κρητική διατροφή που αποδεδειγμένα έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως η πιο υγιεινή του κόσμου, παρέχοντας υγεία και ευεξία.

Για να εξασφαλίσετε κάλλιστη επαφή με την τοπική Γαστρονομία και τους ντόπιους επιχειρηματίες συστήνουμε να προσέξετε τις παρακάτω παραμέτρους.

Οι 10 εντολές για τους γαστρολάγνους

1) Απαιτήστε διατροφική και θερμιδική αξία για κάθε προσφερόμενο έδεσμα.

2) Αν έχετε αμφιβολίες ή δεν γνωρίζετε κάποιο από τα προσφερόμενα εδέσματα, ζητήστε αποδεικτικά στοιχεία για την προέλευση των τροφίμων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του.

3) Απολαμβάνετε το ψωμί του φούρνου της περιοχής ή του ξενοδοχείου που διακρίνεται για το άρωμα και τη φρεσκάδα του.

4) Ένα εστιατόριο πρέπει να μοσχομυρίζει βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι, δυόσμο, μαντζουράνα) και όχι φτηνά προϊόντα πολυεθνικών. Αφήστε την αίσθηση της οσμής να σας οδηγήσει στο σωστό μέρος!

5) Το ελαιόλαδο πρέπει να έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, υπέροχη γεύση και άρωμα.

6) Ζητήστε φρούτα και λαχανικά εποχής, τοπικής προέλευσης που υπερτερούν σε φρεσκάδα.

7) Ζητήστε να δοκιμάσετε τυροκομικά προϊόντα τοπικής παραγωγής και φρέσκο ελληνικό γάλα.

  Ζητήστε να δοκιμάσετε στο πρωινό σας μέλι θυμαρίσιο, θα το αγαπήσετε λόγω του υπέροχου αρώματος του.

9) Συνδυάστε το γεύμα σας με ντόπιο κρασί, τοπικά αναψυκτικά και ζητήστε να σας προτείνουν την καλύτερη επιλογή.

10) Στις θεματικές γαστρονομικές βραδιές, ζητήστε ιστορικά – πολιτισμικά στοιχεία που να δικαιολογούν την ονομασία της βραδιάς.

Πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε

Απολαμβάνοντας τις διακοπές μας, επενδύουμε στην υγεία μας και σε ένα ευοίωνο μέλλον. Άλλωστε, εσείς σήμερα διεκδικείτε στην Ελλάδα το αυτονόητο και εμείς αύριο στην πατρίδα σας θα διεκδικήσουμε το συνακόλουθο, την κατανάλωση προϊόντων τοπικής προέλευσης.

Έχουμε όλοι δικαίωμα στο ποιοτικό φαγητό και την άριστη εξυπηρέτηση. Πληρώνουμε γι’ αυτό και Απαιτούμε το καλύτερο!

Γιάννης Αποστολάκης

Chef Μ.Α.Ι.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου