Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σερπαντίνα από φρέσκο φύλλο μπακλαβά με αχλάδι ποσέ σε γλυκό μοσχάτο Σπίνας, μούς ανθότυρου με κόκκινο πιπέρι και σάλτσα πικρής σοκολάτας, αρωματισμένη με πιπερόριζα.




Υλικά :
Υλικά για το φύλλο:
300γρ φύλλο κρούστας
200γρ Βούτυρο λιωμένο
80γρ Ζάχαρη άχνη

Υλικά Για τα αχλάδια:
6 αχλάδια ώριμα
400 γρ Μοσχάτο Σπίνας
200 γρ μέλι
1 ξύλο κανέλας
3 καρφάκια γαρίφαλο

Υλικά για το μούς:
200γρ ανθότυρος φρέσκος
60-80γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ γιαούρτι
6γρ κανέλα τριμμ.

Υλικά για την σάλτσα:
150 γρ κουβερτούρα
200γρ ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 κ. γλυκού μέλι
1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.


Λίγους κόκκους ροζ πιπέρι


1)Παίρνουμε τα υλικά για το φύλλο, ανοίγουμε τα φύλλα, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

2 ) Τα αχλάδια τα καθαρίζουμε, τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να στέκονται.

3) Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας να ομογενοποιηθούν και τα βάζουμε στο ψυγείο.

4) Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και την διατηρούμε σε μπαίν μαρί.
Μοντάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου