Υλικά (για
2 μερίδες):
140
g αρνί ψαχνό
80 g ή 2 φύλλα φύλλο κρούστας
80 g ή 2 φύλλα φύλλο κρούστας
3
τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
100g
ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους
και φλούδα
2cl
κρασί άσπρο
Αλάτι,
πιπέρι
Λίγο
θυμάρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
·
Κόβουμε το αρνί σε μικρούς κύβους
και το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο
χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
· Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
· Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
·
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
· Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα.
· Το αφήνουμε να κρυώσει.
· Απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στην μέση.
· Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα.
· Το αφήνουμε να κρυώσει.
· Απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στην μέση.
·
Στην κορυφή του βάζουμε την μισή
ποσότητα από το αρνί χωρίς την σάλτσα.
·
Διπλώνουμε της άκρες προς τα μέσα
και στην συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό.
· Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
· Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
του chef Καλούτση Γιάννη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου