Υλικά (για 4 άτομα):4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες καπνιστή πανσέτα
Λίγα φύλλα φασκόμηλο
Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
4 cl πετιμέζι
50 γρ ζάχαρη
100 ml κόκκινο κρασί
50 γρ αμύγδαλο φύλα
50 γρ σταφίδες ξανθές
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
40 γρ κορν φλαουρ
Αλάτι, πιπέρι
4 φέτες καπνιστή πανσέτα
Λίγα φύλλα φασκόμηλο
Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
4 cl πετιμέζι
50 γρ ζάχαρη
100 ml κόκκινο κρασί
50 γρ αμύγδαλο φύλα
50 γρ σταφίδες ξανθές
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
40 γρ κορν φλαουρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλο κατά μήκος χωρίς να τα χωρίσουμε.
Τοποθετούμε στο καθένα από μία φέτα καπνιστή πανσέτα και λίγα φύλλα φασκόμηλο.
Τα κλείνουμε πιάνοντας τα με μια οδοντογλυφίδα.
Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στην σχάρα ή στο τηγάνι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη να καραμελώση.
Μόλις αρχίσει και ξανθαίνει προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσοχή να μην καεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το πετιμέζι.
Μόλις βράσει δένουμε με το κορν φλαουρ.
Μετά το δέσιμο της σάλτσας προσθέτουμε τις σταφίδες
Από τον Γιάννη Καλούτση chef
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου