ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό. φασολάκια μαυρομάτικα
1/2 κιλό. Ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι μάραθα
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
1φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΒράζουμε τα φασολάκια σε
σκέτο νερό για 30 λεπτά περίπου.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μάραθα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μάραθα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
του Αιμίλιου Ασλάνη Chef σε Capriccioza και Ρούμελη
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο ένθετο της Real Taste την άνοιξη του 2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου