Υλικά (για 2 μερίδες)
Κολοκύθα
500γρ.
Ρύζι αρμποριο η τύπου νυχάκι 150γρ
Ρύζι αρμποριο η τύπου νυχάκι 150γρ
Έχτρα
παρθένο ελαιόλαδο 2-3 κ.σ.
Κρεμμύδι
ξερό 1τεμ.
Κρασί λευκό 1π.κ.
Κρασί λευκό 1π.κ.
Ζωμός
λαχανικών 400-450γρ.
Μερικά
φύλλα δυόσμο
Αλάτι –φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Προαιρετικά λίγο τριμμένο τζιντζερ
Τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα 50-60γρ
Τρόπος παρασκευής
Αλάτι –φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Προαιρετικά λίγο τριμμένο τζιντζερ
Τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα 50-60γρ
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε
τη κολοκύθα και τη κόβουμε σε μικρά καρέ
,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι .
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τη κολοκύθα να τσιγαριστή λίγο , μετά από λίγο προσθέτουμε και το ρύζι ,να τσιγαριστή λίγο, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ .Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό που διατηρούμε ζεστό, έως ότου το ρύζι χυλώσει προς το τέλος προσθέτουμε το δυόσμο , το αλάτι, το πιπέρι ,και τον τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα .
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τη κολοκύθα να τσιγαριστή λίγο , μετά από λίγο προσθέτουμε και το ρύζι ,να τσιγαριστή λίγο, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ .Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό που διατηρούμε ζεστό, έως ότου το ρύζι χυλώσει προς το τέλος προσθέτουμε το δυόσμο , το αλάτι, το πιπέρι ,και τον τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα .
Γιάννης
Αποστολάκης Chef Μ.Α.Ι.Χ.
Διατροφική
ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες
Πρωτεϊνες
Υδατάνθρακες Λίπη
Διαιτητικές ίνες
559
kcal 11,8γρ
80,7γρ
16γρ 5,4γρ
Γεωργία
Σπ. Πετράκη Διαιτολόγος
- Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου