Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ριζότο με κολοκύθα


Υλικά   (για 2 μερίδες)
Κολοκύθα 500γρ.
Ρύζι αρμποριο η  τύπου  νυχάκι  150γρ
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2-3 κ.σ.
Κρεμμύδι ξερό 1τεμ.
Κρασί λευκό 1π.κ.
Ζωμός λαχανικών 400-450γρ.
Μερικά φύλλα δυόσμο
Αλάτι –φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Προαιρετικά λίγο τριμμένο τζιντζερ
Τριμμένο    ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα 50-60γρ
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα και τη κόβουμε σε μικρά καρέ ,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι .
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τη κολοκύθα να τσιγαριστή λίγο , μετά από λίγο προσθέτουμε και το ρύζι ,να τσιγαριστή λίγο, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ .Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό που διατηρούμε ζεστό,  έως ότου το ρύζι χυλώσει προς το τέλος προσθέτουμε το δυόσμο , το αλάτι, το πιπέρι ,και τον τριμμένο  ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα .

Γιάννης Αποστολάκης Chef  Μ.Α.Ι.Χ.
Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες     Πρωτεϊνες     Υδατάνθρακες    Λίπη    Διαιτητικές ίνες
559 kcal      11,8γρ                80,7γρ             16γρ          5,4γρ
Γεωργία Σπ. Πετράκη Διαιτολόγος -  Διατροφολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου