Υλικά (για 2-3 άτομα):
1 πακετο
σκιουφικτό
1 μεγαλο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο
2-3
κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
400γρ
μανιτάρια φρέσκα
1
ποτήρι κρασί λευκό
Ανθό
του αλατιού
Φρέσκο
τριμμένο πιπέρι
Ανθότυρο
ξερό κατά βούληση
Τρόπος
παρασκευής
Καθαρίζουμε
τα μανιτάρια από τη μεμβράνη που καλύπτει
το κεφαλάκι , τα κόβουμε σε φέτες πάχους
2-3 χιλιοστά .Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε
ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο
προσθέτουμε τα μανιτάρια όταν είναι
έτοιμα προσθέτουμε το κρασί τα ανθό του
αλατιού, το φρέσκο τριμμένο πιπέρι , και
το μαϊντανό . Βράζουμε το σκιουφικτο σύμφωνα με της οδηγίες σε αλατισμένο
νερό .
Όταν
είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρατάμε
λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
. Προσθέτουμε ζυμαρικά στα μανιτάρια
μαζί με το νερό που κρατήσαμε αναμιγνύουμε
καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας
ανθότυρο ξερό κατά βούληση
Ταιριάζει
υπέροχα με ένα κρασί της ποικιλίας
Βηλάνα ξηρή.
Γιάννης
Αποστολάκης Chef M.AΙΧ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου