Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτο τόνου ψητό με δενδρολίβανο


Υλικά (για 2 άτομα):
600-700γρ, Τόνο
2τεμ Κρεμμύδια ξερά
2 Σκελίδες σκόρδο
4τεμ. Ντομάτες ώριμες
4 κ.σ Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κλαδάκια Δεντρολίβανο
Αλάτι- Πιπέρι
Ρίγανη
Αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε το τόνο . Με ένα κοφτερό μαχαίρι , το χωρίζουμε κατά μήκος.
Σε μια λεκάνη ,βάζουμε το ψαρί προσθέτοντας το ελαιόλαδο ,το αλάτι ,πιπέρι και το δεντρολίβανο .Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας , δυο τεμάχια αντικολιτικό χαρτί ,
Στο κάθε ένα από αυτά ,βάζουμε τέσσερις φέτες ντομάτα το ένα κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε φέτες προσθέτουμε το ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το ένα φιλέτο τόνου .
Από επάνω βάζουμε το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανο και τέσσερις φέτες ντοματα,και τη ρίγανη το κλείνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στη τοστιέρα η σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου