Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ψαρονέφρι με μανδύα μανιταριών



Τλικά (για 2 μερίδες):
250γ    ψαρονέφρι
200γ    κοτόπουλο φιλέτο
100γ    γάλα
40γ    μανιτάρια πλευρώτους
40γ    μανιτάρια Ευβοίας
1κς    κονιάκ
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μπόλια

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε το χοιρινό φιλέτο και το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές για να κλείσουν οι πόροι.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σοτάρουμε ελαφρά ώσπου να ροδίσουν.
Σβήνουμε μια το κονιάκ.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο μίξερ με τα μανιτάρια και το γάλα.
Αλέθουμε τα υλικά καλά ώσπου να γίνουν μια ομοιογενείς μάζα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε την μπόλια και απλώνουμε την φάρσα από το κοτόπουλο απάνω της σε τόσο μήκος και πλάτος για να καλύψει το ψαρονέφρι.
Βάζουμε το ψαρονέφρι στην μέση της φάρσας και τυλίγουμε προσεχτικά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά ανάλογα το πόσο παχύ είναι το χοιρινό φιλέτο.


Chef Γιάννης Καλούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου