Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σταμναγκάθι με μανιτάρια πλευρότους αυγολέμονο



Υλικά (για 4 άτομα):
Μανιτάρια 500γρ.
Σταμναγκάθι 500γρ.
Άνηθος 1 ματσάκι
Κρεμμύδι 1 τεμ.
Κρεμμύδι φρέσκο 1ματσάκι
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2κ.σ.
Αυγό 1τεμ.
Χυμός από 2 λεμόνια
Κρασί λευκό 1 ποτήρι του κρασιού
Ανθό του αλατιού ,φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 
Τσιγαρίζουμε ελαφριά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με τα μανιτάρια που έχουμε κόψει λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών ,τον άνηθο ψιλοκομμένο .Μετά από λίγο προσθέτουμε το σταμναγκάθι που έχουμε ζεματίσει .όταν είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε.

Για το αυγολέμονο
Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα .Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της κατσαρόλας στο αυγό ,ανακατεύοντας πάντα απαλά με το σύρμα .Σβήνουμε τη φωτιά που έχουμε το φαγητό και προσθέτουμε μέσα το αυγό με τα υγρά της κατσαρόλας ,ανακατεύοντας γρήγορα και με κυκλικές κινήσεις για να πάει παντού το αυγό.

Tο Δίκτυο Οινοποιών Δυτ.Κρητης προτείνει
Συνοδεύει υπέροχα ένα φρέσκο κρασί της ποικιλίας Βιλάνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου