Υλικά (για 4 άτομα):
Κοτόπουλο 2 στήθη
Φασκόμηλο 5-6φυλλα
Ξύσμα από 1λεμονι
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2κ.σ
Κρασί λευκό 1μικρο ποτήρι
Ανθό του αλατιού –φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Συνοδευτικά Σταμναγκαθι 400-500 γρ. Πατάτες 2τεμ.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο ,το σβήνουμε με το κρασί Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι μαζί με τα υγρά από το τηγάνι ,προσθέτουμε το φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού , 200 Καθαρίζουμε –πλένουμε το σταμναγκάθι και το βράζουμε, πλένουμε της πατάτες και της βράζουμε .
Tο Δίκτυο Οινοποιών Δυτ.Κρητης προτείνει
Συνοδεύει υπέροχα ένα φρέσκο κρασί της ποικιλίας Βιλανα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου