Υλικά:250γρ ντομάτες τριμμένες
50γρ ντοματοπολτό
500γρ κολοκύθια
100γρ ελαιόλαδο
500γρ γαρδουμακια
2 σκελιδες σκόρδο
1 φυλλο δάφνης
2 κρεμιδια ψιλοκομμένα
Αλατι,πιπερι
2 ποτηρια νερό η ζωμό που έχουμε κρατήσει
50γρ ντοματοπολτό
500γρ κολοκύθια
100γρ ελαιόλαδο
500γρ γαρδουμακια
2 σκελιδες σκόρδο
1 φυλλο δάφνης
2 κρεμιδια ψιλοκομμένα
Αλατι,πιπερι
2 ποτηρια νερό η ζωμό που έχουμε κρατήσει
Εκτέλεση:
Παίρνουμε πρώτα την κοιλιά και τα έντερα τα πλένουμε καλά και από της δυο πλευρές και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για μισή ώρα .Κόβουμε την κοιλιά σε λωρίδες και τυλίγουμε με τα έντερα .Ξεβράζουμε τα γαρδουμακια και εάν θέλουμε κρατάμε το ζωμό και τον προσθέτουμε αργότερα ,αντί να βάλουμε νερό .Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι το σκόρδο με το ελαιόλαδο .Βάζουμε τα γαρδουμακια και δυο ποτήρια νερό η το ζωμό που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να μισομαγειρευτουν .Προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα και τα κολοκύθια .Προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι και το φύλλο δάφνης .Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα κολοκύθια και να δέσει η σάλτσα
.
Από τον Γιάννη Κατσιφαράκη Chef
Από τον Γιάννη Κατσιφαράκη Chef
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου