Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κολοκύθα ψητή με σάλτσα πηχτογαλου


Υλικά  (για 2 μερίδες)
Κολοκύθα   500γρ.
Πηχτογαλο 100γρ.
Κρασί λευκό 1-2 κ.σ.
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 50γρ.
Μερικά φύλλα δυόσμο
Ανθό του αλατιού – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα τη κόβουμε σε πάχος 4-5 χιλιοστά .Με ένα πινέλο την λαδώνουμε  ,προσθέτουμε το ανθό του αλατιού και ψήνουμε στο φούρνο ,σε ψησταριά  η σε τοστιέρα έως ότου ροδίσει και πάρει χρώμα .
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζαμε το πηχτογαλο, το κρασί ,το ελαιόλαδο ,τον ανθό του αλατιού ,και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αναδεύομαι καλά δοκιμάζουμε ,και περιχύνουμε της φέτες της κολοκύθας .
Γιάννης Αποστολάκης Chef  Μ.Α.Ι.Χ.

Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες     Πρωτεϊνες     Υδατάνθρακες    Λίπη    Διαιτητικές ίνες
384 kcal        7,8γρ              13,8γρ              33,3γρ          2,8γρ
Γεωργία Σπ. Πετράκη Διαιτολόγος -  Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου