Υλικά (για
6 τάρτες):
500
gr αλεύρι
250
gr βούτυρο
0,2 l νερό
4gr αυγά
14 gr αλάτι
0,2 l νερό
4gr αυγά
14 gr αλάτι
·
Ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο
· Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι .
· Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι .
·
Σχηματίζουμε 6 τάρτες με διάμετρο11
πόντους και ψήνουμε 20 min στους 160 βαθμούς.
Για
την γέμιση
440 gr. πράσο
440 gr. πράσο
80
gr. Λιαστές ντομάτες
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ελαιόλαδο
20
cl. Άσπρο κρασί
160 gr. φέτα
2 αυγά
80 gr. γάλα
Αλάτι, πιπέρι
160 gr. φέτα
2 αυγά
80 gr. γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
·
Πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε
λεπτές φέτες κατά πλάτος.
·
Κόβουμε και τις λιαστές ντομάτες
σε λεπτές φέτες.
·
Σοτάρουμε και τα δύο υλικά στο
ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και
σιγοβράζουμε για λίγο.
· Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, την φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
· Γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
· Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, την φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
· Γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
του chef Καλούτση Γιάννη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου