ΥΛΙΚΑ
500γρ χοιρινό μπούτι
50γρ ανθότυρο
50γρ γραβιέρα
40γρ πυχτογαλο Χανιών
50γρ μαλάκα (τυρομαλαμα)
200γρ μίσχους από άγρια αγκινάρα
200γρ ασκρολιμπρους
300ml κόκκινο κρασί
100 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα νεράντζι
50γρ μέλι θυμαρίσιο
μισή πρέζα θυμάρι
μισή πρέζα δεντρολίβανο
μισή πρέζα ρίγανη
6 φυλαρακια φασκόμηλο
αλάτι πιπέρι
500γρ χοιρινό μπούτι
50γρ ανθότυρο
50γρ γραβιέρα
40γρ πυχτογαλο Χανιών
50γρ μαλάκα (τυρομαλαμα)
200γρ μίσχους από άγρια αγκινάρα
200γρ ασκρολιμπρους
300ml κόκκινο κρασί
100 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα νεράντζι
50γρ μέλι θυμαρίσιο
μισή πρέζα θυμάρι
μισή πρέζα δεντρολίβανο
μισή πρέζα ρίγανη
6 φυλαρακια φασκόμηλο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το χοιρινό σε μακριές λεπτές φέτες, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα μυρωδικά, τα βάζουμε το ψυγείο για 30′. Καθαρίζουμε την αγκινάρα και τους ασκολιμπρους από τις ίνες τους, τα τοποθετούμε σε κρύο νερο.Βαζουμε τη γέμιση πάνω στις λεπτές φέτες χοίρινου, και τα τυλίγουμε σε ρολακια.
Δένουμε καλά τα ρολακια μας. τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε λίγο νερό, φασκόμηλο και μια κουταλιά μέλι, αλάτι και πιπερι. Μολις μελώσει η σάλτσα μας και τα ρολακια είναι έτοιμα.
Προσθέτουμε της αγκινάρες και τους μισούς ασκρολιμπους να πάρουν μια βράση.
Δένουμε καλά τα ρολακια μας. τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε λίγο νερό, φασκόμηλο και μια κουταλιά μέλι, αλάτι και πιπερι. Μολις μελώσει η σάλτσα μας και τα ρολακια είναι έτοιμα.
Προσθέτουμε της αγκινάρες και τους μισούς ασκρολιμπους να πάρουν μια βράση.
Με τους υπόλοιπους ασκρολιμπους ετοιμάζουμε τον πουρές μας προσθέτοντας το ελαιόλαδο με νεράντζι.
Αιμίλιος Ασλάνης
Βραβείο 3ης συνταγής στο διαγωνισμό της Horeka 2012
Βραβείο 3ης συνταγής στο διαγωνισμό της Horeka 2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου