Υλικά για 4ατομα
Αρνί χωρίς κόκαλο 750γρ
Κρεμμύδι 1τεμ.
Σκόρδο 1σκελιδα
Κυδώνι μαρμελάδα 2κ.σ.
Πιπεριές διάφορα χρώματα 200γρ
Σταμναγγαθι 200γρ
Γλυκοκολοκύθα 200γρ
Μανιτάρια champignon 100γρ
Καρότα 100γρ
Πρασσα100γρ
Κρασί κόκκινο 1ποτηρι
Κρεμμύδι 1τεμ.
Σκόρδο 1σκελιδα
Κυδώνι μαρμελάδα 2κ.σ.
Πιπεριές διάφορα χρώματα 200γρ
Σταμναγγαθι 200γρ
Γλυκοκολοκύθα 200γρ
Μανιτάρια champignon 100γρ
Καρότα 100γρ
Πρασσα100γρ
Κρασί κόκκινο 1ποτηρι
Αλάτι –πιπέρι
Θυμάρι 1κ.γ.
Δάφνη 1φυλλο
Ελαιόλαδο 100ml
Θυμάρι 1κ.γ.
Δάφνη 1φυλλο
Ελαιόλαδο 100ml
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε ελαφριά με το μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει .προσθέτουμε το αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια να τσιγαριστή και το σβήνουμε με το κρασί .Μετά από λίγο, προσθέτουμε λίγο ζωμό τη μαρμελάδα κυδώνι ,αλάτι πιπέρι ,τη δάφνη και το θυμάρι .Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά .Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά προσθέτοντας αλάτι ,πιπέρι , και μια πρέζα θυμάρι .
Τσιγαρίζουμε ελαφριά με το μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει .προσθέτουμε το αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια να τσιγαριστή και το σβήνουμε με το κρασί .Μετά από λίγο, προσθέτουμε λίγο ζωμό τη μαρμελάδα κυδώνι ,αλάτι πιπέρι ,τη δάφνη και το θυμάρι .Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά .Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά προσθέτοντας αλάτι ,πιπέρι , και μια πρέζα θυμάρι .
Από τον Κώστα Κατσανεβάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου