Με
τα κάστανα μπορούμε να φτιάξουμε πάρα
πολλά εδέσματα γλυκά και αλμυρά και με
το αλεύρι από κάστανα να παρασκευάσουμε
ψωμί ,επίσης είναι ιδανικός μεζές
στα ρακοκαζανα αυτή την εποχή και
αργότερα στο τζάκι με καλή παρέα και
λίγο κρασάκι .
Για
να αποφλοιώσουμε τα κάστανα
Αφού πλύνομε τα κάστανα , τα χαράζουμε
με ένα μαχαίρι την επιφάνεια ,βάζουμε
σε ένα τσικαλι νερό να βράση και
ρίχνουμε τα κάστανα ,τα βράζουμε 4-5 ΄
και τα καθαρίζουμε .
Υλικά (για 4 μερίδες):
Κάστανα
αποφλοιωμένα 400γρ.
Κρεμμύδια
για στιφάδο 250γρ.
Κολοκύθα
κίτρινη 250 γρ.
Ελαιόλαδο
3κ.σ.
Κρεμμύδι
ξερό 1τεμ
Σκόρδο
1 σκελίδα
Ντομάτες
ώριμες 3-4 τεμ.
Ντοματοπολτό
1κ.σ
Κρασί
1 ποτηράκι
Δεντρολίβανο
φρέσκο 1κλαδακι
Αλάτι,
δάφνη 1 φύλλο φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε
ελαφριά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το
σκόρδο, το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε
τη ντομάτα που έχουμε περάσει από το
τρίφτη το ντοματοπολτό τη δάφνη, και
λίγο νερό, το αφήνουμε να βράση για 10΄
περίπου Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,
τα κάστανα, και τη κολοκύθα που έχουμε
κόψη σε χονδρά καρέ, το δενδρολίβανο
το αλάτι ,μειώνουμε τη ένταση της εστίας
στο μισό και ψήνουμε για αλλά 15-20 δοκιμάζουμε
και προσθέτουμε το φρέσκο τριμμένο
πιπέρι.
Διατροφική
ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες |
Πρωτεϊνες |
Υδατάνθρακες |
Λίπη |
Διαιτητικές ίνες |
319kcal |
4,7γρ |
46γρ |
12γρ |
8γρ |
Γεωργία
Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου