Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σφυρίδα με αγγούρι και ραντίτσιο


Υλικά: 
175 gr η δύο φέτες σφυρίδα
30 gr αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες κατά πλάτος
30 gr φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
20 gr ραντίτσιο σε λεπτές φέτες
1 cl Ouzo
2 τεμ πράσινα σπαράγγια
2 τεμ άσπρα σπαράγγια
Χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση: 
Πλένουμε την σφυρίδα, την αλατίζουμε, μαρινάρουμε με λεμόνι και ψήνουμε στην σχάρα.
Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χυμό λεμονιού.
Σοτάρουμε ελαφρά το αγγούρι και το φινόκιο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ραντίτσιο και σβήνουμε με το ούζο. Αλατίζουμε
70 gr πατάτες
50 gr ρίζα από σέλινο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
20 gr Βούτυρο
30 gr Γάλα
Βράζουμε τις πατάτες με το σέλινο.
Περνάμε τα υλικά από πρέσα για πουρέ, αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το βραστό γάλα ανακατεύοντας ‘ώσπου ο πουρές κα πάρει την υφή που θέλουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

του chef Καλούτση Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου