Υλικά:
175
gr η δύο φέτες σφυρίδα
30 gr αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες κατά πλάτος
30 gr φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
20 gr ραντίτσιο σε λεπτές φέτες
1 cl Ouzo
2 τεμ πράσινα σπαράγγια
2 τεμ άσπρα σπαράγγια
Χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
30 gr αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες κατά πλάτος
30 gr φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
20 gr ραντίτσιο σε λεπτές φέτες
1 cl Ouzo
2 τεμ πράσινα σπαράγγια
2 τεμ άσπρα σπαράγγια
Χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε
την σφυρίδα, την αλατίζουμε, μαρινάρουμε
με λεμόνι και ψήνουμε στην σχάρα.
Ξεφλουδίζουμε
τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο
νερό και χυμό λεμονιού.
Σοτάρουμε
ελαφρά το αγγούρι και το φινόκιο σε
ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ραντίτσιο
και σβήνουμε με το ούζο. Αλατίζουμε
70 gr πατάτες
50 gr ρίζα από σέλινο
70 gr πατάτες
50 gr ρίζα από σέλινο
Αλάτι,
άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
20 gr Βούτυρο
30 gr Γάλα
20 gr Βούτυρο
30 gr Γάλα
Βράζουμε
τις πατάτες με το σέλινο.
Περνάμε τα υλικά από πρέσα για πουρέ, αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Περνάμε τα υλικά από πρέσα για πουρέ, αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Σιγά
σιγά προσθέτουμε το βραστό γάλα
ανακατεύοντας ‘ώσπου ο πουρές κα πάρει
την υφή που θέλουμε.
Προσθέτουμε
το αλάτι και το πιπέρι.
του chef Καλούτση Γιάννη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου