Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κρητικό Γιορτινό Μενού



Από τους δευτεροετείς μαθητές των Δημόσιων ΙΕΚ Χανίων.


1) Σούπα γλυκοκολοκύθας με κρίθινα παξιμαδάκια, φλέικς από απάκι, τσιπς από φρέσκα βότανα και άρωμα αγουρόλαδου με σπόρους καυτερής πιπεριάς (ή με άρωμα από ύδνων*)

*Ύδνων είναι ένα είδος ντόπιας, σπάνιας ποικιλίας, τρούφας μανιταριού, που την χειριζόμαστε προσεκτικά, λόγω των δυνατών και συμπυκνωμένων αρωμάτων που περιέχει.
Εμείς εδώ αρωματίσαμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μερικές φέτες από το σπάνιο αυτό μανιτάρι και χρησιμοποιήσαμε μερικές σταγόνες μόνο.

2) Ξυνόμηλα Ομαλού, ψημένα στο φούρνο γεμισμένα με πηχτόγαλο Χανίων και καραμελωμένα καρύδια με σταγόνες πετιμεζιού σε μια βάση παντζαριού αρωματισμένο με σπόρους μαραθόσπορου, πέστο φουντουκιού και βινεγκρέτ παντζαριού)

3) Σαλάτα με γλυκά και πικρά χόρτα (λόλες-σταμναγκάθι-ρόκα μαρουλάκι σόφτ), σταφίδες σύκα αποξηραμένα, βροβιούς, δροσερούς σπόρους ροδιού, παπαρουνόσπορο και καβουρδισμένα σουσάμια, σε στρώμα ορεινής κεφαλογραβιέρας και στάλες από ντρέσινκ ξυδόμελου.

4) Γεμιστό μπουτάκι κόκορα με πλούσιο σπυρωτό πιλάφι, γαρνιρισμένο με κάστανα, δαμάσκηνα, κροκέτες πατάτας, με γλυκόξινη σάλτσα από τους χυμούς του πουλερικού και χανιώτικου πορτοκαλιού.

5) Κυματιστό φύλλο μπακλαβά με αχλάδι ποσέ σε γλυκό κρασί, μούς ανθότυρου με κόκκινο πιπέρι και σάλτσα πικρής σοκολάτας, αρωματισμένη με πιπερόριζα ή μέντα.


Οι καθηγητές
Αποστολάκης Ιωάννης
Αποστολάκης Ιωσήφ
Καλύμνιου Ειρήνη
Κόκλας Αντώνιος
Παπαμιχαήλ Ελένη

Οι μαθητές
Ασβεστάς Ιωάννης
Βακωνάκη Φωτ.
Βαρώνου Μαρία
Βισβάρδη Αγγελική
Γαλιάτσου Μαρία
Γουνάκης Γιώργος
Γρυντάκη Μαρία
Κανδυλάκη Ελευθερία
Κατσαντώνης Θεόδωρος
Κιμιωνής Γεώργιος
Κοντζεδάκης Χρήστος
Κουτσουράκη Βασιλική
Κωλέτης Μιχαήλ
Λαγουδάκης Μ.
Λάλος Στεφ.
Λαμπιθιανάκης Ελ,
Μαρκουλάκη Αικ.
Μεσελίδου ¨Όλγα
Μπαρουλάκη Ε.
Μπαρτζεματζίδης Τεμούρι
Μπουρεξάκης Εμαν.
Σαλεβουράκης Χ.
Σαριδάκη Ιοκάστη
Σηφάκης Ι.
Σμυρναίος Νικ.
Τεκάκη Ευλ.
Τσοντάκη Μαρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου