Υλικά για 4 άτομα
1200-1300-γρ χοιρινό μπούτι
1κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κρεμμυδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 φυλλο δάφνη
1 μικρο ποτήρι κρασί
κόκκινο
8-10 φύλλα φασκόμηλο
2-3κ.σ .έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
200γρ πλιγούρι
Παρασκευή
Ζητάμε από το κρεοπώλη
να δέση το κρέας σε 1η 2 μικρά
ρολακια η διαφορετικά το κόβουμε σε
μικρά κομμάτια .Τσιγαρίζουμε ελαφριά
το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο
,προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί
,σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε λίγο
ζωμό λαχανικών η νερό ,το μέλι το αλάτι
πιπέρι τη δάφνη και το φασκόμηλο .
Όταν είναι έτοιμο
βγάζουμε το κρέας και κρατάμε λίγη
σάλτσα για να περιχύσουμε το κρέας .Στην
υπόλοιπη σάλτσα βράζουμε το πλιγούρι
αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
Γιάννης Αποστολάκης
Chef M.A.Ι.Χ
Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου
Κρητικής Γαστρονομίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου