Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ευχαριστήριο



Το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας προσπαθεί να αφήσει στην άκρη τα τεκταινόμενα, καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση να υποσκελίσει τον πολιτισμό. Άλλωστε, η κουλτούρα της γαστρονομίας είναι η πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια, να τρώμε παρέα (σύντροφος).
Πραγματοποιήθηκε συμπόσιο στις 29/10 στο εστιατόριο Πειναλέων, των αδελφών Νεκταρίου και Μανώλη Στρατουδάκη, διατηρώντας την κουζίνα της μαμάς, με    μερικές πινελιές δημιουργικής κουζίνας και με γκουρμέ διάθεση.
Το προσωπικό της κουζίνας με τις οδηγίες του chef Γιάννη Καλούτση, δημιούργησε πιάτα έντονα γευστικά, με ντόπια υλικά της εποχής, όπως κεφτεδάκια γλυκοκολοκύθας με ντιπ γιαουρτιού, σοταρισμένα λαχανικά με απάκι που προσφέρθηκε από την οικογένεια Πατεράκη, σαλάτα με όσπρια και λαχανικά, κοτόπουλο με καπνιστή μπατζέτα, σταφίδες, αμύγδαλο, φασκόμηλο και πετιμέζι καθώς και ένα υπέροχο μιλ-φέιγ μήλου με σάλτσα κανέλα.
Το φαγητό συνοδεύτηκε υπέροχα από δυο ξενικές ποικιλίες που έχουν εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή και οι οποίες προσφέρθηκαν από το οινοποιείο Ντουρουντάκη.
Με ένα Chardonnay, με χαρακτηριστικά της  έντονες χρυσοπράσινες ανταύγειες,με βουτηρατη και φρουτόδες  γευση, πλούσιο σώμα  και  ισορροπημένη γεύσης. Και ένα Cabernet Sauvignon του 2007, κρασί που έχει τα αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει εύκολα από τα άλλα κοσμοπολίτικα σταφύλια. Πυκνό βαθύ κόκκινο χρώμα με ντελικάτα αρώματα δάσους, δίνοντας ένα κρασί κλάσης από τα χέρια του δημιουργού του.
Το σέρβις όπως πάντα πρόθυμο και ευγενικό.

Για το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας
Γιάννης Αποστολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου