Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας & Πολιτισμού

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γλιστρίδα, η αρχόντισσα των ω3


Αναρτήθηκε από Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού στις 8:04 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες Γευσιγνωσία, Γλιστρίδα, Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Πληροφορίες

Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Προβολή πλήρους προφίλ

Translate

Αναγνώστες

Ετικέτες

  • Αβοκάντο (4)
  • Αβρωνιές (1)
  • Αγκινάρες (1)
  • Αγουρέλαιο (1)
  • Αι Γιώργη Μεθυστή (2)
  • Αιμίλιος Ασλάνης (2)
  • Αλάτι (1)
  • Άνθη (2)
  • Αντικριστό (1)
  • Αντράκλα (1)
  • Απάκι (5)
  • Απάκι Γιάννης Καλούτσης (1)
  • Άρθρο (25)
  • αρνί (10)
  • Αρωματικά (1)
  • Ασκελετούρα (1)
  • Ασκρολύμποι (1)
  • αυγολέμονο (2)
  • Αχινοί (2)
  • Αχινούς (1)
  • Βιολογική καλλιέργεια (3)
  • Βλαστάκια (1)
  • Βλήτα (1)
  • Βότανα (5)
  • Βροβιοί (2)
  • Βρώσιμα (1)
  • γαρδουμπάκια (2)
  • γαρίδες (1)
  • Γαστρονομία (1)
  • γαύρος (1)
  • Γευσιγνωσία (10)
  • Γεωργία Πετράκη (21)
  • Γιάννης Αποστολάκης (65)
  • Γιάννης Καλούτσης (15)
  • Γιάννης Κατσιφαράκης (1)
  • Γιάννης Τσιβουράκης (2)
  • Γιαούρτι (2)
  • Γίγαντες (1)
  • Γλιστρίδα (7)
  • Γλυκαιμικός Δείκτης (1)
  • Γλυκό (1)
  • Γλυκοκολοκύθα (2)
  • Γραβιέρα (6)
  • Γύρη (1)
  • Δελτίο τύπου (5)
  • Δημητριάδης Γιώργος (1)
  • Δημοτική αγορά (1)
  • Διαγωνισμός (5)
  • Διαιτολόγος- Διατροφολόγος (3)
  • Διατροφική Ανάλυση (4)
  • Διατροφική Αξία (9)
  • Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας (21)
  • Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης (7)
  • Έθιμα (1)
  • Εκδήλωση (1)
  • Ελαιόλαδο (13)
  • Ελευθερία Κατσιφαράκη (1)
  • Ελιές (1)
  • Ενετικό Λιμάνι (2)
  • εντόσθια (2)
  • Εξοικονόμηση (1)
  • Επίδειξη (1)
  • Επιδόρπιο. Άρθρο (1)
  • Εποχιακά (1)
  • Έρωτας (1)
  • Ευχαριστήριο (3)
  • Ζαφορά (1)
  • Ζυμαρικά (1)
  • Θάλασσα (1)
  • θαλασσινά (6)
  • Θαλασσινό αλάτι (1)
  • καλαμάρια (1)
  • Καλλυντικό (2)
  • Καρδιά (1)
  • Καρπούζι (1)
  • Καρύδι (1)
  • Κάστανα (2)
  • κάστανο (1)
  • Κελαϊδή Γεωργία (1)
  • κοιλιά (1)
  • Κολοκυθανθοί (1)
  • Κολοκύθια (1)
  • Κοτόπουλο (6)
  • Κουζίνα (1)
  • Κουκιά (1)
  • Κουνέλι (3)
  • Κουντουράκης Γιώργος (1)
  • Κρασί (12)
  • κρέας (26)
  • κρεατότουρτα (1)
  • Κρήτη (4)
  • Κρητική Γαστρονομία (3)
  • Κρητική Διατροφή (12)
  • Κριθαράκι (1)
  • Κρίταμο (4)
  • κυδώνι (1)
  • Κώνστας (3)
  • Κώστας Κατσανεβάκης (2)
  • Λαχανικά (25)
  • Λενταράκης Γιώργος (1)
  • Λεωνίδας Περατσάκης (1)
  • Λουλούδια (1)
  • Μαγειρική (6)
  • Μακρής Γιώργος (1)
  • Μανιτάρια (5)
  • Μάραθο (1)
  • Μαριδάκι (1)
  • μέλι (3)
  • Μελιτζάνα (2)
  • Μήλα (1)
  • Μοσχάρι (1)
  • Μπάμιες (1)
  • Μπαρμπούνια (1)
  • Μπαρμπουνοφασόλες (1)
  • Μυζήθρα (1)
  • Μυρωδικά (11)
  • Νηστεία (2)
  • Νίκος Παγιαυλάς (2)
  • Ντακουντάκης Νίκος (1)
  • Ξηροί καρποί (1)
  • Οινοκρητικά (1)
  • Οινοχόος (1)
  • Ομελέτα (2)
  • Ορεκτικά (16)
  • Ορεκτικό (1)
  • Ορτύκια (1)
  • Όσπρια (7)
  • Π.Ο.Π. (1)
  • Παπαδάκης Μιχάλης (1)
  • Παπουτσόσυκα (1)
  • Παραδοσιακό (1)
  • Πατάτα (1)
  • Πατεράκης Ανδρέας (2)
  • Πετιμέζι (2)
  • Πηχτόγαλο (2)
  • Πίεση (1)
  • Πιπεριές (1)
  • Πλευρότους (1)
  • Πλιγούρι (2)
  • Ποιότητα (1)
  • Πολιτισμός (1)
  • Πορτοκάλι (1)
  • Πρόσκληση (2)
  • Πρωινό (1)
  • Πρωτοχρονιάτικα Έθιμα (1)
  • Ρεπορτάζ (5)
  • Ριζότο (3)
  • Ρόδι (1)
  • Ρύζι (2)
  • Σαλάτα (19)
  • Σαντογιάννη Αντωνία (1)
  • Σεμινάριο (1)
  • Σέσκουλα (1)
  • Σεφ (1)
  • Σκιουφικτό (1)
  • Σκορδαλιά (2)
  • σουπιές (1)
  • σταμναγκάθι (10)
  • Στέλιος Μιχελάκης (1)
  • Σύγκλινα (2)
  • Συγχαρητήρια (1)
  • Συμπόσιο (2)
  • Συνταγές (1)
  • Συντήρηση (1)
  • Σφαράγγια (1)
  • Σφουγγάτο (1)
  • Σχολικοί Λαχανόκηποι (1)
  • τόνο (1)
  • Τοποφάγοι (1)
  • Τουρισμός (2)
  • Τρόφιμα (2)
  • Τσιγαριαστά (2)
  • Τσουκνίδα (1)
  • Τυρί (15)
  • Τυρί της τρύπας (1)
  • Υγιεινή Διατροφή (6)
  • Φακές (1)
  • φασκόμηλο (1)
  • Φραγκόσυκα (1)
  • Φρούτα (3)
  • Φύκια (1)
  • Χαβιαρόφουσκα (1)
  • Χανιά (3)
  • Χανιώτικα νέα (20)
  • χανιώτικη (1)
  • Χαριτάκης Μιχάλης (1)
  • χειμώνας (1)
  • Χοιρινό (6)
  • Χόντρος (2)
  • Χόρτα (9)
  • Χορτοφαγία (7)
  • χούμελη (5)
  • Χοχλιδάκια της Θάλασσας (1)
  • Χοχλιοί (8)
  • Χυλοπίτες (1)
  • ψάρι (8)
  • Ψαρονέφρι (1)
  • Ψωμί (1)
  • Chritamo (1)
  • cretan diet (2)
  • EURO TOQUES (1)
  • Harvard (1)
  • sea herd (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

  • Απάκι με μέλι και σουσάμι
    Υλικά:  250 γρ. απάκι σε  φέτες   1  κουταλιά  της  σούπας   μέλι 1  κουταλιά  του  γλυκού   σουσάμι Εκτέλεση:  Σε  ζεστό   τηγάνι ...
  • Απάκι με χυμό πορτοκάλι
      250 γρ, απάκι σε φέτες   χυμό   από  δυο  μεγάλα   φρέσκα   πορτοκαλιά 2  κουταλιές  της  σούπας  ελαιόλαδο λίγο   κύμινο Εκτέλεσ...
  • Σουπιές με σταμναγκάθι
    Υλικά : Σουπιές 500 gr ζεματισμένο σταμναγκάθι 400gr κρεμμύδι 1 μέτριο τεμ. σκόρδο 1 σκ. ντοματάκια αποφλ. 1 κ., κρασί...
  • Χοιρινό μπούτι με φασκόμηλο και μέλι
    Υλικά για 4 άτομα 1200-1300-γρ χοιρινό μπούτι 1κ.σ. μέλι θυμαρίσιο 1 κρεμμυδι 1 σκελιδα σκόρδο 1 φυλλο δάφνη 1 μικρ...
  • Ασκρολύμποι τηγανιτοί
    Υλικά Ασκρολυμποι 0.500γρ. Αυγά 2τεμ. Γραβιέρα τριμμένη 50-70γρ. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα , λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, Αλ...
  • ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
    Στην οργανωμένη και φιλόξενη κουζίνα του ΜΑΙΧ , που είναι πλήρως εξοπλισμένη θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο  σεμινάριο μαγειρικής με θέμα ...
  • Ομελέτα με πιπεριές ντομάτα, γλιστρίδα
    Υλικά : Αυγά 2-3, πιπέρια 1τεμ.,ντομάτες 1-2τεμ. ψιλοκομμένες ,κρεμμύδι 1μκρ.ψιλοκομμένο ,γλυστρίδα 1μικρο.μπολ, ελαιόλαδο λίγο. ...
  • Σαλάτα σταμναγκάθι με νιφάδες γραβιέρας
    Υλικά : Σταμναγκάθι     100γρ. Νιφάδες παλαιωμένης γραβιέρας   50γρ. Καρύδια χονδροκομμένα 30γρ. Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2-3 κ.σ Χου...
  • ΥΔΝΩΝ –ΤΡΟΥΦΑ-ΧΑΒΙΑΡΟΦΟΥΣΚΑ
    Αποτελεί απαραίτητο εποχικό έδεσμα στα περίφημα συμπόσια των αρχαίων ελλήνων, παρέα με τις αυλητρίδες και τους μουσικούς, παιανίζοντας άσ...
  • Γευσιγνωσία Ελαιολάδου 2013
    Ευχαριστήριο Το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, πραγματοποίησε στις 4/2/2013 γευσιγνωσία του φρέσκου ελαιολάδου στο φιλόξενο χώρο του εστια...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

  • ►  2013 (7)
    • ►  Φεβρουαρίου (5)
    • ►  Ιανουαρίου (2)
  • ▼  2012 (181)
    • ▼  Δεκεμβρίου (119)
      • Σερπαντίνα από φρέσκο φύλλο μπακλαβά με αχλάδι ποσ...
      • Γεμιστό μπουτάκι κόκορα με πλούσιο σπυρωτό πιλάφι,...
      • Σαλάτα με γλυκά και πικρά χόρτα σταφίδες σύκα αποξ...
      • Ξυνόμηλα Ομαλού, ψημένα στο φούρνο γεμισμένα με πη...
      • Σούπα γλυκοκολοκύθας
      • Κρητικό Γιορτινό Μενού
      • Σχολικοί λαχανόκηποι
      • Γευστική διάκριση του ελαιολάδου
      • Τα βότανα στη μαγειρική
      • Γλιστρίδα, η αρχόντισσα των ω3
      • Γευσιγνωσία Ελαιολάδου
      • 7Κρητικα τρόφιμα ,σύμμαχοι για την καρδιά
      • 5+1 κρητικά πρωινά που θα λατρέψει η οικογένεια σας
      • Χαμηλότερη πίεση με 5 αλλαγες στην κουζίνα σας!
      • Η έννοια της ποιότητας στα τρόφιμα
      • Η Δημοτική αγορά
      • Γλιστρίδα
      • Ευχαριστήριο
      • Φωτογραφικό υλικό γευσιγνωσίας ελαιολάδου
      • Γευσιγνωσία του πράσινου χρυσού
      • Ο Έρωτας περνάς από το στομάχι
      • Αγκινάρες - Το αγκαθωτό μπουμπούκι
      • Κουκιά
      • Φωτογραφικό υλικό από την γευσιγνωσία ελαιολάδου
      • Διαχείριση &συντήρηση του Ελαιολάδου
      • Ευχαριστήριο
      • Γευσιγνωσία του πράσινου χρυσού
      • Ευχαριστήριο
      • Πρόσκληση σε συμπόσιο
      • Οργάνωση κουζίνας σε περίοδο κρίσης
      • Φακές με φαγητό με ιστορία
      • Το Harvard συστήνει ελαιόλαδο για υγιεινή διατροφή
      • Δελτίο Τύπου
      • Το κουνέλι, Μια ξεχωριστή Κρητική νοστιμιά
      • Κρήτη μας ομορφο νησί
      • Μπάμιες
      • Παραινέσεις προς τους επισκέπτες
      • Κολοκυθανθοί
      • Ας σοβαρευτούμε...
      • Βλήτα
      • Η Διαχρονική Αξία της Κρητικής Διατροφής Δεν έχο...
      • Γραβιέρα Κρήτης
      • Βροβιοί
      • Τα δώρα του Ποσειδώνα στους Κρήτες
      • Γαστρονομικός πολιτισμός ως όχημα ανάπτυξης
      • Δελτίο Τύπου
      • Η περιφρονημένη, αφροδισιακή τσουκνίδα
      • Πρωτοχρονιάτικα έθιμα
      • Το κρασί στη κατσαρόλα
      • Δελτίο Τύπου
      • ΠΗΧΤΟΓΑΛΟ ΧΑΝΙΩΝ “Π.Ο.Π” Μυζήθρα
      • Γλυκαιμικός δείκτης εργαλείο για ισορροπημένη διατ...
      • Δελτίο Τύπου
      • Τυρί της τρύπας
      • Κάστανο, Ένας υπέροχος ξηρός καρπός!
      • Στης 2/11 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκουρου σε σ...
      • Τρόφιμα εποχής, Γλυκοκολοκύθα
      • Φραγκόσυκα
      • Γιαούρτι το καλλυντικό της κουζίνας
      • Ενετικό λιμάνι
      • Κρήτη παράδεισος αρωματικών βοτάνων
      • The herb of the sea shore Critamo wins a place in...
      • fleuer de sell
      • Αχινοί
      • Οινοχόος
      • ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ
      • Τα άνθη της κουζίνας
      • Χοχλιοί
      • Συγχαρητήρια στον κ.Παγιαυλά
      • Διαγωνισμός Ψωμιού
      • Γιαούρτι το καλλυντικό της κουζίνας
      • Το Ενετικό λιμάνι
      • Κρήτη παράδεισος αρωματικών βοτάνων
      • Chritamo
      • fleuer de sell
      • ΥΔΝΩΝ –ΤΡΟΥΦΑ-ΧΑΒΙΑΡΟΦΟΥΣΚΑ
      • Τα θαυμαστά παράγωγα του μελιού
      • Η Αβρωνιές και τα σφαράγγια αναφέρονται στη Ελλη...
      • Αγουρέλαιο
      • Η Αίγλη της Κρητικής Γαστρονομίας
      • Η εσπερίδα για το κρασί
      • Ευεργετική η… γλιστρίδα!
      • Από την ακτή στο… πιάτο μας
      • ΚΡΙΤΑΜΟΣ - Ο θησαυρός της γεύσης
      • Αλάτι πιο λευκό από το χιόνι
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
      • Χόρτα, δωρεάν πηγή υγείας και ευεξίας
      • Τυρί: ένα ξεχωριστό προϊόν της Κρητικής Γαστρονομίας
      • Eυζωία: ένα μονοπάτι ευτυχίας
      • Κρητική Διατροφή
      • Κρήτη - Κοιτίδα της υγιεινής διατροφής
      • To ελαιόλαδο μέσα από τις εμπειρίες του Σεφ
      • Μπαρμπουνοφάσολες με σύγλινα
      • Τυρί: ένα ξεχωριστό προϊόν της Κρητικής Γαστρονομίας
      • Αβοκάντο σε φέτες με γύρη
      • Ελαφρύ γεύμα
      • Σαλάτα μαρούλι-σταμναγκάθι
      • Ψητά λαχανικά με χούμελη
      • Καρπούζι σαλάτα
      • Σαλάτα σταμναγκάθι με νιφάδες γραβιέρας
    • ►  Νοεμβρίου (62)

Η λίστα ιστολογίων μου

Θέμα Παράθυρο εικόνας. Από το Blogger.