Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Σαλάτα με σταμναγκάθι και απάκι
Υλικά:
Για 1 σαλάτα:
2 φύλλα Μαρούλι
2-3 φύλλα μαρούλι κόκκινο
2-3 φύλλα μαρούλι σγουρό
30 γρ σταμναγκάθι
20 γρ απάκι
3 Ντοματάκια κοκτέιλ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο, ξύδι κόκκινο
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Βάζουμε την γραβιέρα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει παίρνοντας ένα χρυσό-καφετί χρώμα.
Γυρίζουμε το τηγάνι ανάποδα και τοποθετούμε την λιωμένη γραβιέρα πάνω σε ένα μπολ για να της δώσουμε σχήμα.
Κόβουμε τα σαλατικά χοντρά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε
Τοποθετούμε τα σαλατικά μέσα στο καλάθι γραβιέρας.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα τοποθετούμε πάνω από την σαλάτα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Γιάννης Καλούτσης Σεφ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου