Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φλογέρες με σέσκουλα


Υλικά (για 30-35 τεμ.)
1κιλο Σέσκουλα
2 τεμ. Ξερά κρεμμύδια
200γρ . Γραβιέρα τριμμένη
150 γρ  Πηχτόγαλο Χανίων
1 Φλυτζ. Ελαιόλαδο
1 κιλό  Φύλλο κρούστας
2 τεμ.  Αυγά
Αλάτι –πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα .Τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια, τα μαραίνουμε στο τσικαλι για λίγο .Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε ελαφριά,  με το μισό περίπου  ελαιόλαδο ,προσθέτουμε τα σέσκουλα που τα έχουμε στύψη καλά  για να τσιγαριστούν. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι τα τυριά ,τα αυγά ,και αναμιγνύουμε καλά .
Κόβουμε το φύλλο κρούστας περίπου 20 εκ. παίρνουμε 2 φύλλα, προσθέτουμε λίγο από τη γέμισης μας και με ένα πινέλο λαδώνουμε  το φύλλο και το τυλίγουμε σε  ρολό .Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,λαδώνουμε από επάνω . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου