Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παστάκια γραβιέρας με γαρίδες




Υλικά (για 2 μερίδες)
Για το παστάκι:
100γ    σιμιγδάλι ψιλό
370γ    γάλα
60γ    γραβιέρα  τριμμένη
1    αυγό
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για τις γαρίδες:
100γρ    γαρίδες καθαρισμένες
1 σφηνάκι Άσπρο κρασί
60 ντομάτα κονκασέ
2 cl Ούζο
Αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση: 
Βάζουμε το γάλα να βράσει.
Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά έως ότου η ζύμη να ξεκολλά άνετα από τα τοιχώματα.
Βράζουμε για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το ούζο.

του chef Καλούτση Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου