Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Χοχλιδάκια της θάλασσας


Υλικά:
500 γρ. χοχλιδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 μάτσα μάραθα
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. του τσαγιού παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε βραστό νερό τα χοχλιδάκια για 5 λεπτά. Τα καθαρίζουμε καλά.
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε τα χοχλιδάκια να τσιγαριστούν, για λίγο και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό, τα  ντοματάκια,τη δάφνη, τα μάραθα που έχουμε ψιλοκόψει, και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

του Γιάννη Αποστολάκη σεφ ΜΑΙΧ
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο ένθετο της Real Taste την άνοιξη του 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου