Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κουνέλι με γλιστρίδα


Υλικά:
1 κουνελι 1200-1300γρ
3 ματσάκια γλιστρίδα
2 κρεμμύδια
1 σκελιδα σκόρδο
1 πιπέρια κόκκινη
1 πιπερια πράσινη
1 πιπερια κίτρινη
1 ποτηρι κρασί λευκό
1 κεσσεδακι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιες της σούπας μαντζουράνα
100-150
Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση: 
Πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσει .Πλένουμε της πιπεριές και της κόβουμε χονδρά κομμάτια .Πλένουμε και κόβουμε τη γλιστρίδα . Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει και τα τσιγαρίζουμε ελαφριά .Προσθέτουμε το κουνέλι και της πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε ,σβήνουμε με το κρασί ,.Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών η νερό μέχρι να σκεπαστή το κρέας , τη μαντζουράνα , αλάτι - πιπέρι .Το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 45-50 λεπτα.,.Δοκιμαζουμε ,8-10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τη γλιστρίδα και μετά από λίγο προσθέτουμε το γιαούρτι και αναμιγνύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα .

Από το Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης 
Ταιριάζει υπέροχα με ένα Μοσχάτο Σπίνας ξηρό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου