Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μελιτζάνα με πλιγούρι


Υλικά:
Μελιτζάνες 2 μέτρια τεμ.
Πλιγούρι 100 γρ.
Κρεμμύδι 1μετιο
Σκόρδο 1-2 σκελίδες
Ντομάτες ώριμες 2-3 τεμ.
Ντοματοπολτό 1κ.γ
Ελαιόλαδο 2κ.σ
Κρασί κόκκινο 1μικρο ποτήρι
Ζωμό λαχανικών
Αλάτι –πιπέρι
Μερικά φύλλα δυόσμο και μαϊντανό

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε της μελιτζάνες, της κόβουμε σε καρέ λίγο μεγάλα. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει προσθέτουμε και της μελιτζάνες να τσιγαριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών η λίγο νερό ,το ντοματοπολτό, την ντομάτα που έχουμε πέραση από το τρίφτη ,το αλάτι, πιπέρι το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το πλιγούρι και το δυόσμο , και ψήνουμε, για 7-10 λεπτά ακόμα στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για καλύτερο άρωμα προσθέτουμε στο τέλος το πιπέρι

Γιάννης Αποστολάκης Chef Μ.Α .Ι.Χ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου