Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ριζότο με σέσκουλα


Υλικά (για 2 άτομα):
Σέσκουλα 1μάτσο
Μάραθο 1 ματσάκι
Ρύζι γλασέ η αρμποριο 200γρ,
Ζωμός λαχανικών 600-650γρ,.
Κρεμμύδι 1ξερο
Κρεμμύδι 1φρεσκο
Σκόρδο 1σκελιδα
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4κ.σ.
Κρασί κόκκινο 1μικρο ποτήρι
Λιαστές ντομάτες 5-6 τεμάχια
Ξερό Ανθότυρο 50-60 γρ.η (κατά βούληση )
Ανθό του αλατιού ,φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά μερικά φύλλα λαγουδόχορτο ,και λίγη τσουκνίδα 

Εκτέλεση
Πλένουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε χονδρά κομμάτια, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μάραθα .Με 2κουταλιες της σούπας τσιγαρίζουμε ελαφριά το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τα σέσκουλα , τα μάραθα και της λιαστές ντομάτες που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Ετοιμάζουμε το ζωμό διατηρώντας των ζεστό .Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το ρύζι για λίγο ,προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά έως ότου χυλώσει το ρύζι ,λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα μάραθα, που έχουμε ετοιμάσει αλάτι , πιπέρι ,και το ξερό ανθότυρο.

Το Δίκτυο Οινοποιών Δυτ. Κρήτης προτείνει
ροζέ της ποικιλίας Grenache Rouge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου