Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αρνί με ανθότυρο



Υλικά (για 2 μερίδες):
380 gr Αρνί ψαχνό από το μπούτι
150 gr Ανθότυρο
30-40 gr σταμναγκάθι
20 gr Φρυγανιά
1 κρόκο αυγού
5 gr Δυόσμο ψιλοκομμένο
Κρασί άσπρο

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το αρνί και το χτυπάμε λίγο για να ανοίξει και να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνουμε.
Με τον ανθότυρο, την φρυγανιά, τον κρόκο και τον δυόσμο φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι.
Το τοποθετούμε στο ανοιγμένο κρέας.
Από πάνω τοποθετούμε την ζύμη με τον ανθότυρο, και τυλίγουμε σχηματίζοντας ένα ρολό.
Με ένα σπάγκο δένουμε το ρολό να μην ανοίξει.
Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και λίγο άσπρο κρασί.
Ψήνουμε στους 160 με 170 για 40 περίπου λεπτά.
Συνοδεύουμε με  Ratatouille και κροκέτες πατάτας
Για τις κροκέτες πατάτας.
Από 50gr νερό, 8g βούτυρο, 25g αλεύρι, 25g αυγό, λίγο αλάτι φτιάχνουμε μια ζύμη για σού.
Ανακατεύουμε την ζύμη με 250 γρ ζεστές περασμένες πατάτες και μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Με 2 κουτάλια της σούπας σχηματίζουμε μισοφέγγαρα και τα τηγανίζουμε σε πολύ λάδι.
Για το Ratatouille:
25g κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
25g πράσινη πιπέρια σε μικρούς κύβους
25g κίτρινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
25g κολοκύθι σε μικρούς κύβους
25g μελιτζάνα σε μικρούς κύβους
25g κρεμμύδι σε μικρούς κύβους
40g ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους σε μικρούς κύβους
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τα βότανα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.

του chef Καλουτση Γιαννη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου