Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό με κάστανα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε κύβους
500. γρ. κάστανα  καθαρισμένα
30 γρ. χοιρινό λίπος ή ελαιόλαδο
1 σκελίδα; σκόρδο λιωμένη
2 μήλα πράσινα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
200 ml. λευκό κρασί
150 ml. ζωμό κρέατος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο η στο χοιρινό λίπος  και μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι το κρέας να γίνει καστανό. Προσθέτετε το κρασί και όσο ζεστό ζωμό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Τα τελευταία 25 λεπτά προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να τα ανακατέψετε. Αν χρειαστεί κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να μη θρυμματιστούν.
Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέτετε τα μήλα.

Από τον Γιάννη Καλούτση Euro-Toques Chef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου