Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Καλαμάρια γεμιστά με τσιγαριαστά χόρτα




Υλικά (για 4 άτομα)
800γρ. καλαμάρια φρέσκα
250γρ ποικιλία τσιγαριστών χόρτων
1μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
100
1 μικρό ποτήρι κρασί κόκκινο
Ανθό του αλατιού
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια .Τα κεφαλάκια και τα πλοκάμια των καλαμαριών τα ψιλοκόβουμε .Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα ,τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια .Τσιγαρίζουμε ελαφριά με το μισό ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τα κεφαλάκια με τα πλοκάμια των καλαμαριών , το σβήνουμε με το κρασί , μετά από λίγο προσθέτουμε τα χόρτα της λιαστές ντομάτες ψήνουμε μέχρι να μαραθούν .Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα . Στο πάτο του τσακαλιού βάζουμε τα κοτσανάκια από τα χόρτα και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο λίγο νερό ,των ανθό του αλατιού και το φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά

Ταιριάζει υπέροχα με ένα κρασί Ροζέ ξηρό της ποικιλίας
Grenache Rouge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου