Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φλογέρα Αρνιού



Υλικά (για 2 μερίδες):
140 g αρνί ψαχνό
80 g ή 2 φύλλα φύλλο κρούστας
3 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
100g ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδα
2cl κρασί άσπρο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο θυμάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 
·    Κόβουμε το αρνί σε μικρούς κύβους και το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
·    Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
·    Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
·    Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα.
·    Το αφήνουμε να κρυώσει.
·    Απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στην μέση.
·    Στην κορυφή του βάζουμε την μισή ποσότητα από το αρνί χωρίς την σάλτσα.
·    Διπλώνουμε της άκρες προς τα μέσα και στην συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό.
·    Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

του chef Καλούτση Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου