Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτο χοιρινό –αρνί με βότανα


Υλικά (για 2 άτομα):
1 φιλετο  χοιρινό
50γρ γραβιέρα
3-4 φύλλα φασκόμηλο
300γρ αρνί
50γρ οηχτογαλο (μυζήθρα)
200γρ σταμναγκαθι
Λίγο καρότο ,κολοκύθι ,κόκκινη και πράσινη πιπεριά
Άνηθο
Χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
Ξύδι
 100 ml Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση: 
Παίρνουμε 1 χοιρινό φιλέτο και το ανοίγουμε, αλατοπιπερόνουμε, βάζουμε γραβιέρα και φασκόμηλο στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε αλουμινόχαρτο ελαφρά λαδωμένο  και ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά. 
Παράλληλα παίρνουμε ένα κομμάτι αρνί μπούτι το ανοίγουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το γεμίζουμε με μυζήθρα και το αρωματίζουμε με ρίγανη, τυλίγουμε κατα τον ίδιο τρόπο και ψήνουμε το ίδιο με το χοιρινό. Φροντίζουμε τα δύο ρολά να βγουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Στα 18 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για να πάρει χρώμα. Ελέγχουμε αν είναι ψημένα και βγάζουμε από το φούρνο. Εναλλακτικά μετά τα 18 λεπτά τελειώνουμε στο τηγάνι.
Για τη γαρνιτούρα του αρνιού σοτάρουμε σκόρδο σε ελαιόλαδο ρίχνουμε σταμναγκάθι τόσο όσο να μας βγει μαγειρεμένο περίπου δύο χούφτες και σβήνουμε ξύδι κατά προτίμηση μηλόξυδο. Αρωματίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε. 
Για τη γαρνιτούρα του χοιρινού κόβουμε πολύ λεπτό ζουλιέν κολοκύθι, καρότο, κόκκινη και πράσινη πιπεριά όλα μαζί περίπου δύο χούφτες και τα μαρινάρουμε όση ώρα ψήνονται τα κρέατα σε λεμόνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Στήνουμε σε ορθογώνιο πιάτο στη μία άκρη το σταμναγκάθι σε τσέρκι και πάνω του πλάγια το μισό ρολό απο το αρνί κομμένο πλάγια. 
Στην άλλη άκρη βάζουμε όρθιο το μισό από το χοιρινό ρολό και γύρω γύρω στραγγισμένα τα λαχανικά. Αλείφουμε ελαφρώς τα κομμάτια κρέατος με το πλέον αρωματισμένο από τα λαχανικά λαδολέμονο. Κάνουμε μερικά φύλλα μαϊντανού τσιπς και στολίζουμε το πιάτο.

Παπαδάκης  Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου