Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα με ελιές


Υλικά (Για 6 τάρτες):
500 gr αλεύρι
250 gr βούτυρο
0,2 l νερό
4 αυγά
14 gr αλάτι

Για την γέμιση
120 gr μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
80 gr. Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
140 gr. Γραβιέρα ψιλοκομμένη
2 αυγά
80 gr. γάλα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση: 
·    Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα αυγά καλά.
·    Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να ξεκουραστή στο ψυγείο.
·    Φτιάχνουμε 6 τάρτες με διάμετρο 11cm και ψήνουμε 20 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για την γέμιση:
·    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
·     Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι
·    Γεμίζουμε τις τάρτες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

του chef Καλούτση Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου