Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γαύρος μαρινάτος με ψητή κολοκύθα


Υλικά ( για 3 μεριδες):
Γαύρο 500γρ.
Λεμόνια φρέσκα 4-5 τεμ .
Ανθό του αλατιού
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Κολοκύθα 200-300γρ.
Λίγο δυόσμο

Τρόπος παρασκευήςΚαθαρίζουμε το γαύρο φιλετάροντας τον προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ,το ανθό του αλατιού , και το δυόσμο .Τον αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί . Καθαρίζουμε και κόβουμε τη κολοκύθα σε φέτες πάχους 4-5 χιλιοστά ,  με  ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά τη κολοκύθα και τη ψήνουμε στο φούρνο η στη ψησταριά η στη τοστιέρα,
Όταν είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτουμε το γαύρο και το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο ,και   ραντίζουμε με το ξύδι

Γιάννης Αποστολάκης Chef  Μ.Α.Ι.Χ.

Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες     Πρωτεϊνες     Υδατάνθρακες    Λίπη    Διαιτητικές ίνες     ω-3 & ω-6 λιπαρά οξέα
333 kcal          29,4γρ            12γρ                 21,3γρ        1,4γρ                     1,7γρ
Γεωργία Σπ. Πετράκη Διαιτολόγος -  Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου