Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γαύρος τηγανιτός


Υλικά:
Κατσαρίδες (είδος γαρίδας) 250 γρ 
γαύρoς 250γρ.
ελαιόλαδο 150γρ,
δεντρολίβανο φρέσκο ένα κλαδάκι 
αλάτι 20γρ, ή 2κουταλακια του γλυκού 
1 μάτσο ρόκα και λίγο αλεύρι 

Εκτέλεση:
Βάζουμε της κατσαρίδες και το γαύρο αφού τα έχουμε πλύνει καλά σε δυο μικρές λεκάνες με ένα λίτρο νερό και 10 γ. αλάτι για 1-2 ώρες .Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο περίπου ένα δάκτυλο και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ,όταν ζεσταθεί το λάδι αλευρώνουμε πρώτα της κατσαρίδες και τις τηγανίζουμε έως ότου ροδοκοκκινίσουν . Όταν ψηθούν , τις βγάζουμε από το τηγάνι και της βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας . Επαναλαμβάνουμε την ιδία διαδικασία με το γαύρο . Τα σερβίρουμε πάνω σε χοντροκομμένη ρόκα μαζί με λίγο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου