Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Απάκι με φρέσκιες χυλοπίτες


Υλικά
για της χυλοπίτες
3 αυγά
500γρ αλεύρι σκληρό
50γρ γάλα
Αλάτι
250γρ απάκι
Χυμό από 2 πορτοκάλια ,
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
1ποτηρι κρασί λευκό
1κ.γ. θυμάρι
Ανθότυρο ξερό
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά ,το αλεύρι ,το γάλα ,και το αλάτι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή .Με το μπλάστρι απλώνουμε το φύλλο σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά ,διπλώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες .
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το απακι το τσιγαρίζουμε ελαφριά με το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ,το ξύσμα ,το θυμάρι, λίγο αλάτι ,και το πιπέρι
Βράζουμε της χυλοπίτες της σουρώνουμε ,προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στης χυλοπίτες για να μην κολλήσουν
Περιχύνουμε με τη σάλτσα της χυλοπίτες ,προσθέτοντας ανθότυρο ξερό

Γιάννης Αποστολάκης
Chef M.A.I.X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου